Bir gün önceden fasulyeleri üzerini 2-3 parmak geçecek kadar suda bekletin. Ertesi gün suyunu süzdürüp yine üzerini 2-3 parmak geçecek kadar suda diri kalacak şekilde haşlayın. Suyunu süzüp beklemeye alın. Güvece ayçiçeği yağını aktarın. Yemeklik doğradığınız soğanları ve sarımsakları güvece ilave edip soteleyin. Soğan ve sarımsak biraz yumuşadıktan sonra yemeklik doğradığınız sivri biberleri ve domatesi de ilave edin. Salçayı ekleyip karıştırın. Kuru fasulyeleri de ilave ettikten sonra yoğun bir yemek olacak şekilde sıcak su ilave edin. Üzerine pastırma dilimlerini dizin. Tuz ile tatlandırın. Güvecin kapağını kapatın veya önce yağlı kağıt ardından alüminyum folyo ile iki kat olacak şekilde üzerini kapatın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında yaklaşık 25 dakika pişirin. Sıcak servis edin. Afiyet olsun.
Tencereye yağ konur, eriyince erişteler atılır. Orta ateşte erişteler altın rengini alana dek kavrulur. Sonra tuz ve soğuk su eklenir, karıştırılır. Ara sıra karıştırarak suyunu çekene kadar pişirilir. Başka bir tavada Kaşağı Kavurma ısıtılarak, servis tabağında eriştelerin üzerine yerleştirilir. Sıcak servis edin. Afiyet olsun.
Bir gece önceden suda beklettiğiniz nohutların suyunu süzün ve durulayın. Üzerini geçecek kadar su ilavesi ile nohutları orta ateşte haşlayın. Daha pürüzsüz bir kıvam elde etmek için haşlanmış nohutların kabuklarını çıkardıktan sonra püre haline getirin.
Sarımsakları rendeleyin. Nohut püresini tahin, zeytinyağı, rendelenmiş sarımsak, limon suyu ve tuz ile karıştırın. Hazırladığınız humusun büyük bir bölümünü servis tabağına alın. Kalan kısmını pastırma dilimlerinin orta kısmına yerleştirdikten sonra rulo şeklinde sarın. Humus dolgulu pastırma dilimlerini de aynı servis tabağına yerleştirin. Servisi için; zeytinyağını kızdırın. Kırmızı toz biber ekledikten sonra karıştırın ve ocaktan alın. Biberli yağı humusun üzerine gezdirdikten sonra bekletmeden servis edin. Afiyet olsun.
Tereyağlı pilavı hazırlamak için ayıkladığınız pirinçleri berrak bir su çıkana kadar bol suda yıkayın. Suyunu süzdürün. Geniş tabanlı bir pilav tenceresine zeytinyağı ve tereyağını aktarın. Pirinçleri tencereye alın ve orta kısımları şeffaf bir görünüm kazanana kadar kavurun.
Kavrulan pirinçlere sıcak durumda olan et suyu ve tuzu ekleyin. Sadece bir kez karıştırdığınız pilavı, et suyu kaynamaya başlayana kadar orta ateşte pişirin. Hemen ardından kapağını kapatın ve kısık ateşte, pirinçler göz göz olana kadar yaklaşık 12 dakika kadar pişirin.
Mis gibi tereyağlı, dumanı üzerinde pilavınız hazır. Ancak servis edilmeden önce dinlenmesi gerekiyor. Kağıt havlu ya da temiz bir mutfak bezi kullanarak tencereyi sarın ve demlenmesi için pilavı bekletin.
Bu esnada kavurmayı küçük küpler halinde kesin. Kendi yağı yeterli olacağı için ekstra yağ kullanmadan kızgın bir tavada renk alana kadar kavurmayı pişirin. Demlenen pilavdan arzu ettiğiniz oranda servis tabağına alın. Pişirdiğiniz kavurmadan üzerine ekledikten sonra kavurma donacağı için bekletmeden sıcak olarak servis edin ve sevdiklerinizle paylaşın. Afiyet olsun.
Sucukları bir parmak uzunluğunda kesiyoruz. Arasını bıçakla açarak ikiye ayırıyoruz. Teflon tavayı veya mangalda iyice ısınmasını bekliyoruz. İyice kızgın hale geldikten sonra içine sucukları yerleştiriyoruz. Maşa yardımıyla tersini çevirerek tersini de pişiriyoruz. İster sade yiyebilirsiniz, ister ekmek arası domates, biber, kaşar peyniri vs. sandviç yaparak deneyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Yufkaları üst üste serdikten sonra dört eşit parçaya bölün ve sekiz eşit, üçgen yufka parçası elde edin. Çemensiz ya da tercihe göre yemeklik pastırmayı küçük parçalar halinde kesin. Kaşar peynirini rendeleyin. Kabuğunu soyduğunuz domatesleri küçük küpler halinde doğrayın. Yeşil biberleri halka şeklinde doğrayın. Bir kasede pastırma, kaşar peyniri, domates ve biberi karıştırın. Üçgen yufka parçalarını mutfak tezgahının üzerine açın.
Kasede karıştırdığınız malzemeleri 1-2 kaşık olacak şekilde üçgen yufka parçasının geniş kısmına doğru yerleştirin ve önce kenarlardan katladıktan sonra rulo şeklinde sarın. Yufkanın ucunu su ile ıslatıp kapatın. Ayçiçek yağını derin bir tencerede kızdırın. Sardığınız börekleri kızgın yağda kızartın. Fazla yağını bırakmaları için kağıt havlu serili bir servis tabağında 2- 3 dakika kadar beklettikten sonra sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.
Tost makinesini iyice ısıtın. Bir adet tost için; 2 dilim ekmeği, 2 dilim kaşarı ve 4 dilim sucuğu hazırlayın. Tost ekmeklerinin üzerini kapatıp, elinizle hafif bastırın. Pişerken üzerine tereyağı sürün ve kızarana kadar pişirin. Domates dilimleriyle servis edin. Yanına patates kızartması ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
İnce dilimlenmiş 10-15 dilim sucuğu 1 tatlı kaşığı sıvıyağ ilave edilmiş bir tavada kızartın. 2 yumurtayı kırıp çırpmadan ilave edin. Kapağını kapatmadan 1-2 dakika pişirin. Ateşten alıp 1 tutam tuz ve istediğiniz baharatla tatlandırın. Sıcak servis yapın. Sucuklu yumurta artık hazır, afiyet olsun.